zaterdag 18 mei 2013
Limburg Proeft
7, 8 & 9 juni naderen stilletjes aan. Dus wil ik jullie nog even op de hoogte brengen welke twee gerechten wij op Limburg Proeft gaan serveren.
"Kookham en gedroogde ham van het Limburgs Kloostervarken", Het winnende gerecht van "Culinair Haspengouw 2013". Wel lichtjes aangepast naar het seizoen. Zo wordt de rode kool vervangen door gemarineerde spitskool en de gele biet door koolrabi, voor de rest blijft het recept idem als voor de wedstrijd. Dus met een graanmosterdsausje, toastjes van Adelardus Dubbel en uienkonfituur met rozijntjes en schone van boskoop.
Het zoet gerecht dat we serveren is een bavarois van koffie, ons streekproduct Maes Meestermengeling met een laagje cassisbes en witte chocolade, een klassieke anglaise, gesuikerde amandeltjes en pindaroom.
Het zal een hele belevenis worden daar op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Hopelijk dat de weergoden ons meezitten en de opkomst talrijk zal zijn. Ons kan je in elk geval vinden samen in dezelfde tent met mijn collega's van het Smaaksalon, Innesto, Mario Holzem en Food Emotions.
dinsdag 30 april 2013
Culinair Haspengouw 2013
Het is nog
maar enkele maanden geleden dat Xavier de En Garde
wedstrijd van Debic “Het Beste
Roomgerecht van 2012” won, of het is alweer prijs!
Xavier’s rechterhand
Roland Strijpsteen wist de jury van Culinair Haspengouw te overtuigen met zijn
terrine “Kookham & gedroogde ham van het Limburgs Kloostervarken” vergezeld
van een graanmosterdsausje, gemarineerde rode kool, gele biet en krokante toast van Adelardus
Dubbel van Brouwerij Kerkom.
Afgelopen maandagavond vond de prijsuitreiking en plechtige
intronisatie plaats te Alden Biesen en werd Roland, vier jaar na zijn chef
Xavier, geridderd tot “Honorus Causa” van de “Confrerie van het Haspengouws
Fruit en haar Gastronomie”.
Het
winnende gerecht zal exclusief geserveerd worden tijdens de gastronomische
hoogmis “Limburg Proeft” op 7, 8 en 9 juni 2013, dat plaats vind op het Kolonel
Dusartplein te Hasselt.
Voor wie
niet kan wachten tot dan, kan natuurlijk nu al bij ons komen proeven van het winnend gerecht, dat je zowel op de kaart als in het menu terug kan vinden.
maandag 15 april 2013
Asperge workshop
![]() |
Hobbykoks opgelet!
Op
de volgende twee woensdagen, "15 & 29 mei 2013" organiseren wij
een workshop die volledig in het thema van de asperge staat. Een interessante
cursus voor beginnelingen als gevorderden! Wat kan U verwachten van deze
avond. Wij zullen de belangrijkste keuken-en snijtechnieken onder de
loep nemen en een bijzondere aandacht geven aan basisrecepten en
afleidingen.
Sauteren, Quadrilleren, roken en pocheren zullen geen geheimen meer voor u hebben. Alsook slowcooking en garen
onder lage temperaturen, het herkennen van kwaliteitsvolle producten.
Aanvang steeds om 19u00, met maximum van 10 personen per workshop.
Wat moet U meebrengen?
Enkel een schort en uw goed humeur!
Wat staat er op het menu:
Tartaar van op eik gerookte zalm
kappers - asperges - peterseliewortel
Crème van asperge
Gegrild tussenrib van het Schots rund
kappers - asperges - peterseliewortel
Crème van asperge
Gegrild tussenrib van het Schots rund
Asperges - Achelse blauwe - PP9
Asperge-ijs
Asperge-ijs
Aangepaste wijnen en waters
(wijnadvies + kans tot aankopen van onze wijnen)
Dit alles aan de mooie ronde prijs van 50euro per deelnemer!
Afspraak:
in de keuken van restaurant De Weijers Hoven, melleveldstraat 4, 3730
Hoeselt, vanaf 19u00. U kan intekenen voor woensdag 15 mei tot
uiterlijk maandag 13 mei 2013. Voor woensdag 29 mei kan U intekenen
tot uiterlijk maandag 27 mei 2013.
U kan intekenen voor de workshop op 089 50 28 47, via mail: info@deweijershoven.be of via een bericht op facebook.
Vermeld telkens ook duidelijk met hoeveel personen je wenst te komen en de datum van de workshop die u verkiest.
Wees er tijdig bij, want het maximum is 10 personen per workshop!
Alvast met smakelijke groeten,
Conings Xavier.
woensdag 6 februari 2013
Visworkshop
Hobbykoks opgelet!
Op de volgende twee woensdagen, "6 & 13 maart 2013" organiseren wij een workshop die volledig in het thema van vis staat. Een interessante cursus voor beginnelingen als gevorderden! Wat kan U verwachten van deze avond. Wij zullen de belangrijkste keuken-en snijtechnieken onder de loep nemen en een bijzondere aandacht geven aan basisrecepten en afleidingen.
Sauteren, braiseren, fruiten en pocheren zullen geen geheimen meer voor u hebben. Een visfumet trekken en het reduceren tot glace, slowcooking en garen onder lage temperaturen, het herkennen van kwaliteitsvolle producten.
Aanvang steeds om 19u00, met maximum van 10 personen per workshop.
Wat moet U meebrengen?
Enkel een schort en uw goed humeur!
Wat staat er op het menu:
Koningskrab & kaaskroketje | avocado | jonagold | groene selder
Bisque van noordzeegarnalen
Ambachtelijk vispasteitje | hollandaise | grijze garnalen
Sinaasbavarois met krokant kletskopke
Aangepaste wijnen en waters
(wijnadvies + kans tot aankopen van onze wijnen)
Dit alles aan de mooie ronde prijs van 50euro per deelnemer!
Afspraak: in de keuken van restaurant De Weijers Hoven, melleveldstraat 4, 3730 Hoeselt, vanaf 19u00. U kan intekenen voor woensdag 6 maart tot uiterlijk maandag 4 maart 2013. Voor woensdag 13 maart kan U intekenen tot uiterlijk maandag 11 maart 2013
U kan intekenen voor de workshop op 089 50 28 47, via mail: info@deweijershoven.be of via een bericht op facebook.
Vermeld telkens ook duidelijk met hoeveel personen je wenst te komen en de datum van de workshop die u verkiest.
Wees er tijdig bij, want het maximum is 10 personen per workshop!
Alvast met smakelijke groeten,
Conings Xavier.
maandag 22 oktober 2012
E-zine Proef Haspengouw
Weer een ander gek idee dat vorm begint te krijgen!
De bedoeling is om vier maal per jaar, met elk nieuw seizoen dus, een e-magazine te posten op onze website. Daarin proberen wij u te informeren met producten en grondstoffen waarmee wij werken, recepten en hoe gerechten tot stand komen. Wij laten dus nog wat meer in onze kaarten kijken en gunnen ook een blik achter de schermen van het culinair gebeuren. Natuurlijk, in de mate van het mogelijke, want deze magazine wordt volledig van scratch en op mijn vrije dag gemaakt, wat zoveel wil zeggen dat ik vier dinsdagen nodig heb om een volwaardig magazine te presenteren...
De bedoeling is om vier maal per jaar, met elk nieuw seizoen dus, een e-magazine te posten op onze website. Daarin proberen wij u te informeren met producten en grondstoffen waarmee wij werken, recepten en hoe gerechten tot stand komen. Wij laten dus nog wat meer in onze kaarten kijken en gunnen ook een blik achter de schermen van het culinair gebeuren. Natuurlijk, in de mate van het mogelijke, want deze magazine wordt volledig van scratch en op mijn vrije dag gemaakt, wat zoveel wil zeggen dat ik vier dinsdagen nodig heb om een volwaardig magazine te presenteren...
dinsdag 9 oktober 2012
Wildworkshop
Hobbykoks opgelet!
Op de volgende twee dinsdagen, "13 en 20 november 2012" organiseren wij een workshop die volledig in het thema van het wildseizoen staat. Een interessante cursus voor beginnelingen als gevorderden!
Wat kan U verwachten van deze avond. Wij zullen de belangrijkste keuken-en snijtechnieken onder de loep nemen en een bijzondere aandacht geven aan basisrecepten en afleidingen.
Sauteren, braiseren, marineren, roken en pocheren zullen geen geheimen meer voor u hebben. Een wildfond trekken en het reduceren van een glace, slowcooking en garen onder lage temperaturen,
het herkennen van kwaliteitsvolle producten.
Aanvang steeds om 19u00,
met maximum van 10 personen per workshop.
Wat moet U meebrengen?
Enkel een schort en uw goed humeur!
Wat staat er op het menu:
Kwartelborstjes met gemarineerde groenten, uienkonfijt en honing/frambozendressing
Sancerre 2011
Domaine Thomas Labaille
Domaine Thomas Labaille
***
Créme van grondwitlof en buideltje van fazant
***
Wildstoofsel | appel uit de oven | savooi | paddenstoelen | kastanjes
Château Lagarde Rouffiac Cuvee Prestige 2008
J. Hugot
J. Hugot
***
Wentelteefjes | sabayon frappé | granité
Saussignac Cuvée 2009
Domaine du Cantonnet
Aangepaste wijnen en waters
(wijnadvies + kans tot aankopen van onze wijnen)
Dit alles aan de mooie ronde prijs van 50euro per deelnemer!
Afspraak: in de keuken van restaurant De Weijers Hoven, melleveldstraat 4, 3730 Hoeselt, vanaf 19u00.
U kan intekenen voor dinsdag 13 november tot uiterlijk zondag 11 november 2012
Voor dinsdag 20 november kan U intekenen tot uiterlijk zondag 18 november 2012
U kan intekenen voor de workshop op 089 50 28 47, via mail: info@deweijershoven.be of via een bericht op facebook.
Vermeld telkens ook duidelijk met hoeveel personen je wenst te komen en de datum van de workshop die u verkiest.
Wees er tijdig bij, want het maximum is 10 personen per workshop!
Alvast met smakelijke groeten,
Conings Xavier.
zondag 9 september 2012
Appel-op-het-menu
Vanaf oktober starten wij met een uniek menu! In de 7 van de chef zullen vanaf 3 oktober 7 appelrassen verwerkt worden. Bekende als minder bekende rassen, zowel oude als nieuwere rassen. Waarom? Waarom niet! als Limburger en Haspengouwer, trouw gezworen te hebben aan de "Confrerie van het Kortessems fruit en haar gastronomie", heb ik destijds een eed afgelegd om onze streekproducten en het Haspengouws fruit in het bijzonder te promoten. Daarom dus! Tweede en misschien belangrijkste reden: Originaliteit! Dit prachtig stukje fruit groeit in onze eigen hof. Elke appelsoort heeft zijn eigen smaak, karakter en doel. Hier vallen zéér creatieve dingen mee te doen. Niet zomaar wat "pruts" of "é snipperke onder de sloat". Neen, volwaardige creaties die tot hun recht komen door te spelen met zuur, zoet, krokant en zacht. Net zoals het tegenwoordig in de moderne gastronomie vaart. Met enkele oude appelrassen uit eigen boomgaard zijn we nu nog op zoek naar enkele kwekers en/of specialisten voor de geschikte soorten. Afhankelijk van de verkrijgbaarheid en het seizoen, opbrengst en kwaliteit, zal het menu ook aangepast worden indien nodig. Ik geef U graag even het lijstje waar we mee willen gaan werken:
Jonagold - Cox Orange Pippin - James Grieve - Keuleman - Sterappel - Schone van Boskoop - Granny Smith - Golden Delicious - Gloster
Met regelmaat zullen de volgende blogs handelen over onze appelsoorten.
Hieronder volgt het menu:
Zeeuwse mosseltjes & Toetëlèr
radijs | witte selder | Jonagold
Griet, krokant verpakt
Crème van rode biet en Gloster
Kort gebakken ganzenlever & rode pens
pijpajuin | Schone van Boskoop | oude port
Reuzegarnaal & zijlende van kalf
venkel | Granny Smith | courget
James Grieve | tomaat | hazelnoot | meestermengeling
Clafoutis van Cox Orange Pippin
Couverture | parels | schuim
enkel per tafel | prijs menu 70 euro
met aangepaste wijnen 100 euro
met aangepaste topwijnen 120euro
Jonagold - Cox Orange Pippin - James Grieve - Keuleman - Sterappel - Schone van Boskoop - Granny Smith - Golden Delicious - Gloster
Met regelmaat zullen de volgende blogs handelen over onze appelsoorten.
Hieronder volgt het menu:
De 7 van de chef
„appel“
vanaf Woensdag 3 oktober 2012
„appel“
vanaf Woensdag 3 oktober 2012
Zeeuwse mosseltjes & Toetëlèr
radijs | witte selder | Jonagold
***
Griet, krokant verpakt
Keuleman | geitenkaas | Stroop van Vrolingen
***
Crème van rode biet en Gloster
***
Kort gebakken ganzenlever & rode pens
pijpajuin | Schone van Boskoop | oude port
***
Reuzegarnaal & zijlende van kalf
venkel | Granny Smith | courget
***
James Grieve | tomaat | hazelnoot | meestermengeling
***
Clafoutis van Cox Orange Pippin
Couverture | parels | schuim
enkel per tafel | prijs menu 70 euro
met aangepaste wijnen 100 euro
met aangepaste topwijnen 120euro
Abonneren op:
Posts (Atom)