dinsdag 30 april 2013

Culinair Haspengouw 2013







Het is nog maar enkele maanden geleden dat Xavier de En Garde wedstrijd van Debic  “Het Beste Roomgerecht van 2012” won, of het is alweer prijs!

Xavier’s rechterhand Roland Strijpsteen wist de jury van Culinair Haspengouw te overtuigen met zijn terrine “Kookham & gedroogde ham van het Limburgs Kloostervarken” vergezeld van een graanmosterdsausje, gemarineerde rode kool,  gele biet en krokante toast van Adelardus Dubbel van Brouwerij Kerkom. 

Afgelopen maandagavond vond de prijsuitreiking en plechtige intronisatie plaats te Alden Biesen en werd Roland, vier jaar na zijn chef Xavier, geridderd tot “Honorus Causa” van de “Confrerie van het Haspengouws Fruit en haar Gastronomie”. 

Het winnende gerecht zal exclusief geserveerd worden tijdens de gastronomische hoogmis “Limburg Proeft” op 7, 8 en 9 juni 2013, dat plaats vind op het Kolonel Dusartplein te Hasselt.

Voor wie niet kan wachten tot dan, kan natuurlijk nu al bij ons komen proeven  van het winnend gerecht, dat je zowel op de kaart als in het menu terug kan vinden. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten