zaterdag 18 mei 2013

Limburg Proeft


7, 8 & 9 juni naderen stilletjes aan. Dus wil ik jullie nog even op de hoogte brengen welke twee gerechten wij op Limburg Proeft gaan serveren.

"Kookham en gedroogde ham van het Limburgs Kloostervarken", Het winnende gerecht van "Culinair Haspengouw 2013". Wel lichtjes aangepast naar het seizoen. Zo wordt de rode kool vervangen door gemarineerde spitskool en de gele biet door koolrabi, voor de rest blijft het recept idem als voor de wedstrijd. Dus met een graanmosterdsausje, toastjes van Adelardus Dubbel en uienkonfituur met rozijntjes en schone van boskoop.

Het zoet gerecht dat we serveren is een bavarois van koffie, ons streekproduct Maes Meestermengeling met een laagje cassisbes en witte chocolade, een klassieke anglaise, gesuikerde amandeltjes en pindaroom.

Het zal een hele belevenis worden daar op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Hopelijk dat de weergoden ons meezitten en de opkomst talrijk zal zijn. Ons kan je in elk geval vinden samen in dezelfde tent met mijn collega's van het Smaaksalon, Innesto, Mario Holzem en Food Emotions.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten