zondag 27 mei 2012

de 7 van de chef


De 7 van de chef is een nieuw prestigieus menu waarin de lekkerste en fijnste markt- en seizoenproducten aan bod komen. Zeven toppertjes met zoveel mogelijk ingrediënten van eigen bodem. Oude als nieuwe ingrediënten, gewone als bizarre combinatie, klassieke als moderne kooktechnieken. Kortom een smeltkroes van het beste in ons hedendaagse keuken, vertaalt op een eigenzinnige manier.

Een kleine greep uit het menu mei - juni:

koolrabi - jonge wortel - nicola - yuzu - waterkers - asperges - Duitse dragon - pinda - aspergescheuten - mierikswortel - rode pepers - prei - sjalot - rabarber - korenaren - lava's - broccoli - truffel - oesterzwam - parijse paddenstoel - kastanje paddenstoel - citroenmelisse - koko's - elsanta's - munt - blauwe leng - grijze noordzeegarnaal - wilde tarbot - gerookte zalmforel - sint-jacobsmossel - varkenspoot - Aberdeen Angus - Toetëlèr witbier - sherryazijn -

kooktechnieken van toepassing:  

marineren - pocheren - vacuumgaren - grilleren - impregneren - koud roken - glaceren - sauteren - smoren

Voor het exacte menu zie www.deweijershoven.be/2012/pdf's/kaart mei 2012.pdf


Geen opmerkingen:

Een reactie posten